recept: Jucika kedvence, Kifőzde
Jucika kedvence
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

14 dkg rétesliszt,
12 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
8 tojás fehérje,
4-6 evőkanál kakaó,
3 ek. tejföl,
10 dkg vágott dió,
10 dkg mazsola,
5 dkg vágott étcsokoládé,
gyümölcsbefőttek,
1 kávéskanál sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor


A vajat a kakaóval, tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a keményre felvert cukrozott tojásfehérjével.
Ezután óvatosan belekeverjük a lisztet, sütőport, tejfölt, vaníliáscukrot, végül a gyümölcsöt, mazsolát, diót, csokoládét.
A gyümölcs mennyisége annyi legyen, hogy térfogatra kb. a fele legyen a tésztának. Télen befőtteket használhatunk.
Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy sütőformába öntjük (legjobb a teflonbetétes, mert akkor nem kell kivajazni, lisztezni) és közepesen forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Hagyjuk a sütőben kihűlni. Tetejét megszórjuk vaníliáscukorral, felvágjuk és máris nagyon finom!
Jó példa arra, hogy a megmaradt tojásfehérjét hogyan hasznosíthatjuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyósom találmánya

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1999.04.09. Utoljára frissítve: 2008.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:29:25 - 1.19)
Hozzászólások:

Jucika (2011-06-03 12:41:00):
Ezt minden hónapban megcsinálom, nemhiába a kedvencem:) Általában meg szoktam bolondítani egy kis fahéjjal is, és szinte mindig meggyet használok gyümölcsnek. Darált dió is jó, és minél több tojásfehérjét rak bele az ember lánya, annál puhább lesz. Az új légkeveréses sütőkben sütéssel együtt fél óra. Kisbaba mellett is el lehet követni, az én 6 hósom is látta már párszor.:)

Megjegyzés a recepthez